Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ при покупка на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ при покупка на 147

Здравейте колеги. Отдавна съм шофьор, но едва наскоро събрах пари да си купя моя кола. Тъй като ми е първа кола държа да ми харесва и няма защо да ви разказвам колко добре изглежда 147
    Вчера разгледах две оферти за алфа :
    1. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...995&f1=details
    2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...179&f1=details

Тези двете ги покарах. Първата се движи добре, не дочух някакви неприятни звуци (мотора даже не се усеща че работи ). Същото мога да кажа и за втората, но тя беше осезаемо по- пъргава от първата (това пък защо е така?). Това което ми направи особено впечатление беше, че и на двете скоростния лост халтавеше доста, а на първата- съединителя сработваше в почти крайно горно положение. Другото което беше доста неприятно е, че като дам на задна от спряло положение, на първата кола се чува едно неблагозвучно стържене при всеки опит. Също ще трябва да се сменя и предната дясна хромирана лайсна тъй като по някакъв начин се е счупила, пича каза че така я е взел(да кажем че му вярвам). За втората проблем е и че вентилатора за охлаждане доста бръмчи - повече и от радиото (не че е голям дерт, но ще трябва да се оправя).

Та въпросът ми е ако купя първата, горе долу колко още пари ще трябва да дам, за да се поправи (предполагам) цялата скоростна кутия и да се отстранят дребните козметични забележки (също така и по интериора има забележка)?
    Втората като цяло също ми направи добро впечатление (като изключа забележките по боята на красивата предна броня). Съединителят беше по- стабилен, но скоростният лост беше с голям луфт.
    Естествено, на която и да се спра първо ще мина през сервиз за професионална оценка, но държа да знам с колко пари ще трябва да се подготвя за всички поправки.

Ето и още една оферта, днес ще отида да я видя:
    http://www.cars.bg/u343383

Благодаря предварително на отзовалите се Желая ви лек и приятен ден!

Тва с "хъркането" при включване на задна го приеми за нормално за модела

Съединителя щом отделя горе, значи е за смяна...Съединител + притискател + лагер помпа = 500лв грубо. Това е без цена за труд...

Луфта в скорстния лост, също е често срещано явление...Лекува се, като се смени "конзолата", на която седи скоростния лост = Около 100-150лв без труда....

Едната казваш вървяла, другата не чак толкова...Тук вариантите за "невървежа" може да са много : свещи (250лв), дебитомер ( около 400лв мисля), умрели ламбди (3бр) всяка една струва между 150-200лв..., наличие на запушен катализатор... итн

По окачването, ако има нещо...

Горен носач ТРВ (2бр) - 150лв за бройка
    Долен носач ТРВ (2бр) - 250лв за бройка
    Биалетки ТРВ (2бр) - 38лв за бройка
    Тампони стабилизараща щанга - 30-40лв комплекта

Ремъци, ролки, водна помпа - Около 350лв + 100-120лв труд за смяна и зацепване...
    Термостат - 70-90лв
    Масло + филтри - 100-120лв 5литра

П.с. Цените са ориентировъчни Може да си ги намериш и по-евтино нещата, може и по-скъпо. Зависи от къде пазариш, ползваш ли отстъпки итн
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 13:51.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Благодаря много за изчерпателната информация digitalundgrd, наистина много ми помогна Супер си! Ако имаш път през Варна- свирни, бирата от мене

Comment

Тва с "хъркането" при включване на задна го приеми за нормално за модела
        Това е силно изказване !!!
        От 3-ри алфи на нито една не е хъркала скорост !
        На 147 (дизел незнам каква е разликата с бензин) са наи мазните скорости които съм имал спрямо предходните модели !

Спекулацията с цените на частите е различна в различните градове !
        Цените: окачване :Пловдив
        Текнород горен носач 80 лв
        долен 130лв
        Ангренажен комплект за дизел 115кс Даико 160лв +водна помпа 42лв = 202лв
        Съединител за дизел комплект Валео 350лв с отст. 280лв(от София)
        Предна решетка с никелираната лента 44лв
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Аз говоря за хъркането на задна, а не че всички скорости хъркат. Имам доста познати с Бензинови Алфи 147, на които им хърка като вкарват задна... ПРи дизела не знам как стоят нещата...

За цените по окачването съм му дал цени на TRW, които са по-скъпи, но според мен по-качествени от Технорот(поне според личния ми опит). Все пак оригинално вграждане е TRW
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Колеги, откакто разбрах че 1.9 дизел харчи около 8 на 100 градско, почнах да се замислям... сериозно Единствено звука който издават дизеловите двигатели не ми се нрави, но при условие че двигателя едва се чува (това го казвам на базата на бензиновите които пробвах, още не съм пробвал дизел как е), това няма да е проблем. Благодаря ви за съветите, колеги Моето търсене продължава. Желая ви лек ден!

Comment

Първоначално публикувано от Arto Покажи съобщение
              Колеги, откакто разбрах че 1.9 дизел харчи около 8 на 100 градско, почнах да се замислям... сериозно
              Миииии ако дизела харчи 8л. на 100км. То с това същото каране бензина ще е 12-13л.

Но дизела може и да харчи и 5л. на 100км.
              Ако това ти е целта на живота......

Ако модератора реши за редно да ми премахне мнението, че ся ша настане еднааааа........

Иначе щом ти е харесала няма кво да се чудиш........
              И във Варна има достатъчно съвестни колеги които могат да помогнат.......
              sigpic
              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
              147 JTDm 140-Малката манекенка
              GT- JTDm 150

Comment

Working...
              X